fbpx

De trend van nu: Droogbloemen zijn terug van weggeweest

Droogbloemen zijn terug: stijlvol, duurzaam en makkelijk te onderhouden. De natuurlijke interieurdecoratie!

Een vers boeket is natuurlijk een mooi, maar ze hebben helaas een beperkte levensduur. Ondanks het verversen van water, het toedienen van plantenvoeding en een goede plek in de ruimte blijft een boeket zelden langer dan 1,5 week staan. Droogbloemen brengen hier verandering in. Net als een gewoon boeket zijn er talloze variaties en stijlen mogelijk. Duurzaam, prachtig om te zien en lang houdbaar. Droogbloemen zijn de interieur aanwinst van dit jaar.

bruiloft bloemen helden, venlo

Wat zijn droogbloemen?

De naam geeft het eigenlijk al weg: het zijn gedroogde bloemen die als woondecoratie kunnen worden gebruikt. Onder droogbloemen vallen echter niet alleen bloemen, maar ook andere soorten gedroogde, natuurlijke decoraties. Hierdoor ontstaat een vrij brede categorie waar veel items onder vallen zoals grassen, granen, naturel bloemen en geverfde bloemen.

Grassen en granen worden veel gebruikt in droogbloem boeketten. Ze zijn gemakkelijk te drogen en blijven lang mooi. Pampasgras is een van de meest populaire grassoorten. Deze karakteristieke pluimen hebben een mooie bohemian style en zijn echte eyecatchers in een boeket. Ook rietsigaren en vlas staan mooi in een droogboeket. Als gedroogde granen zijn vooral haver en tarwe populair.

Droogbloemen zijn terug: stijlvol, duurzaam en makkelijk te onderhouden. De natuurlijke interieurdecoratie!

Een vers boeket is natuurlijk een mooi, maar ze hebben helaas een beperkte levensduur. Ondanks het verversen van water, het toedienen van plantenvoeding en een goede plek in de ruimte blijft een boeket zelden langer dan 1,5 week staan. Droogbloemen brengen hier verandering in. Net als een gewoon boeket zijn er talloze variaties en stijlen mogelijk. Duurzaam, prachtig om te zien en lang houdbaar. Droogbloemen zijn de interieur aanwinst van dit jaar.

Tips: Verzorging droogbloemen boeket

Droogbloemen gaan veel langer mee dan verse bloemen. Ze vereisen weinig onderhoud en gaan erg lang mee. Maar ook bij deze bloemsoort kun je zelf je steentje bijdragen om het boeket nog langer mooi te laten. Allereerst kunnen droogbloemen niet zo goed tegen volle zon. Een beetje zon kunnen de bloemen prima hebben, maar langdurige blootstelling aan UV-straling zal ervoor zorgen dat de kleuren sneller vervagen. Zet je droogbloemen daarom bij voorkeur op een plek waar ze geen direct zonlicht vangen.

Ben je eventjes uitgekeken op het boeket? Bewaar de droogbloemen dan op een droge en donkere plek. De kwaliteit zal hetzelfde blijven en je kunt de bloemen weer neerzetten wanneer je wilt. Zijn er bepaalde bloemen die je niet leuk meer vindt? Haal ze dan uit het boeket en zet een paar andere bloemen ervoor in de plaats. Met de ‘oude’ bloemen kun je nog een mooi klein vaasje vullen voor op een andere plek in huis. Of gebruik de bloem als decoratie voor op een cadeau.

 

Interieurstyling

Er zijn zoveel redenen om voor jouw volgende boeket te kiezen voor droogbloemen. Met stijlvolle designs zijn droogbloemen een goede aanvulling op ieder interieur. Een klein boeket kan al een prachtige decoratie zijn. Zo ziet dat ene kastje of tafeltje er direct anders uit. Of zet een ware eyecatcher neer in de vorm van een grote vaas vol met droogbloemen. Kies een vaas die past bij jouw inrichting en het boeket zal één worden met je interieur. Waar je ook voor kiest, droogbloemen geven jouw kamer altijd een sfeer-boost.

Hoelang blijven droogbloemen goed?

Droogbloemen gaan veel langer mee dan verse bloemen. Hierdoor is het een goede duurzame keuze voor eenieder die van bloemen houdt, maar het zonde vindt om ze snel weg te moeten gooien. Veelal blijft je gedroogde boeket tot wel een half jaar prachtig. Droogbloemen hebben helemaal geen water nodig. Zo kun je zelfs zonder groene vingers lang van je bloemen genieten.

Het perfecte boeket om cadeau te doen

Bloemen zijn een veilige cadeaukeuze om op terug te vallen. Vrijwel iedereen wordt er vrolijk van en met een bos bloemen kun je alle kanten op. Maar soms is het geven van bloemen ook net niet helemaal handig. Bijvoorbeeld als iemand het weekend erop net een paar dagen weggaat. Of niet thuis is bij de bezorging waardoor het mooie boeket een aantal uur bij de buren of in een post depot staat, zonder water. Droogbloemen geef je cadeau zonder enig probleem.

Het Glorious Home heeft een grote collectie stijlvolle droogbloemen van goede kwaliteit. Zo kun je kiezen voor een sierlijke droogbloemen krans waarbij een assortiment bloemen op een jute, ijzeren of houten ring is geplaatst. Zo’n krans is een tijdloze decoratie voor elke kamer in je huis. Met het handige touwtje aan de bovenkant hang je de krans ook nog makkelijk ergens aan op.

Deze gedroogde bloemen kun je ook in een buisje of potje kopen. Leuk als klein cadeautje of blijk van waardering voor iemand. Daarnaast vind je in ons aanbod flesjes droogbloemen met in de hals een leuke kaars. Net iets anders dan een bloemetje, maar alsnog een bijzondere sfeermaker voor in huis. En natuurlijk verkopen wij diverse modellen vazen met droogbloemen zodat er altijd iets tussen zit dat aansluit bij jouw wensen.

 

Droogbloemen kopen

Wil je jouw interieur ook verrijken met de mooie droogbloemen van Glorious Home? Bij Glorious Home heb je ruime keuze uit droogbloemen. In een vaas, potje of buisje. Samen met een kaars of juist als los boeket. De keuze is aan jou! Alle bestelling worden met zorg ingepakt en verstuurd zodat de kwaliteit van onze bloemen behouden blijft.

Persoonlijk advies

Je kunt zelfs voor kiezen voor een bestelling op maat. Heb je bepaalde wensen voor het type bloemen in jouw droogbloemen boeket? Of wil je advies over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag persoonlijk verder.

 

Neem contact met ons op