fbpx
Bloemen voor jullie Bruiloft

Bloemen zijn een essentieel onderdeel van elke bruiloft, van het onmisbare bruidsboeket tot aan de sfeervolle bloemdecoraties. Maar het kan flink in de kosten lopen. Hier zijn vijf handige tips om binnen jullie bloemenbudget te blijven.

Geen bruiloft is compleet zonder bloemen. Naast het bruidsboeket en de corsages geven bloemdecoraties de hele dag een feestelijke sfeer. Inspiratie hiervoor vind je overal, vooral op Pinterest, waar je kunt wegdromen tussen prachtige bloemenarrangementen.

Het maken van bloemdecoraties is echter intensief vakmanschap en kan aardig wat kosten. Maar met onze vijf tips kun je je bloemen- en decoratiebudget zeker onder controle houden!

Stel vooraf je bloemen- en decoratiebudget vast

Voordat je met leveranciers gaat praten, bepaal een totaalbudget voor jullie huwelijk. Dit voorkomt onverwachte kosten en zorgt ervoor dat jullie dag speciaal blijft zonder dat het een financiële last wordt. Bloemen en decoratie maken meestal 10% van het trouwbudget uit. Je kunt dit aanpassen op basis van jullie voorkeuren voor bloemen.

Kies voor seizoens- en lokale bloemen

Seizoensbloemen zijn vaak voordeliger en van topkwaliteit, omdat ze op dat moment overvloedig aanwezig zijn. Ook lokale bloemen zijn een duurzame keuze die de ecologische voetafdruk verkleint.

Herbruik bloemdecoraties

Laat bloemstukken ontwerpen die je gemakkelijk kunt verplaatsen naar verschillende momenten op jullie trouwdag. Bijvoorbeeld van de ceremonie naar de receptie, of van het gangpad naar de feestzaal.

Bepaal jullie prioriteiten

Investeer in enkele indrukwekkende bloemstukken in plaats van veel kleine. Overweeg ook alternatieven zoals groen, ballonnen of lampionnen voor een unieke touch.
TIP!
Een bloemenkrans is een prachtig alternatief voor een bruidsboeket.

Vertrouw op het advies van je bloemist

Laat je leiden door het advies van een professionele bloemist. Zij weten hoe je het mooiste resultaat kunt bereiken binnen jullie budget.

Kies wat het beste past bij jullie visie en prioriteiten voor deze speciale dag.

Ontvang 10% korting!

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van acties en evenementen.